Kleuter & peuter concept

Bij Kicks n Sticks kunnen kinderen van 2 tot 6 jaar wèl komen bewegen en sporten. Onder deskundige begeleiding, in een gezellig groepje en in een veilige gymzaal.

De eerste jaren met papa of mama erbij en vanaf een jaar of 4 zelfstandig.
De lesprogramma’s, vol met leuke uitdagende oefeningen, sluiten perfect aan op de ontwikkeling van je kind in deze leeftijd.

We maken gebruik van muziek en leuke, uitdagende spelmaterialen. Zo leert je kind op een speelse manier en zonder prestatiedruk de bewegingen en technieken aan die op latere leeftijd belangrijk zijn bij zijn of haar favoriete sport.

Ons lesprogramma

Bij Kicks n Sticks leert je kind op een speelse manier goed bewegen. Onze lessen zitten vol spel en plezier en zijn tegelijk zó uitgedacht, dat je kind precies de juiste technieken en bewegingen leert die later van pas komen bij onder andere hockey en voetbal. Daarnaast zal je kind spelenderwijs leren om beter te communiceren en samenwerken.

Het lesprogramma is zorgvuldig opgebouwd, zodat we in elke leeftijdscategorie aansluiten bij de ontwikkeling en leefwereld van je kind. Spelenderwijs leren. Daar draait het om bij Kicks n Sticks. De kinderen ontdekken zonder prestatiedruk hoe leuk het is om samen te bewegen. Bij de verschillende sport- en spelactiviteiten maken we gebruik van kleurrijke en uitdagende materialen en muziek. De lessen vinden plaats in de veilige, overzichtelijke omgeving van de gymzaal. De ondergrond is hier ideaal om de juiste motorische vaardigheden aan te leren.

Verschillende leeftijdscategorieën

JE KIND IS TUSSEN DE 2 EN 3 EN BARST VAN DE ENERGIE

In deze groep van Kicks n Sticks hebben we allerlei spelletjes en oefeningen afgestemd op de peuterleeftijd.
Dit is een leeftijd waarop zowel de fijne als de grove motoriek nog volop in ontwikkeling is. Een peuter heeft behoefte aan structuur, wil al veel zelf doen en is nog erg op zichzelf gericht. Langzaam ontwikkelt zich het samenspel. Ons lesprogramma is zorgvuldig afgestemd op al deze kenmerken van de peuterleeftijd.
LESDUUR: 45 MINUTEN
OUDERS AANWEZIG: JA
VOORTGANG VOLGEN: ONLINE VIA KICKS N STICKS PASPOORT

JE KIND IS TUSSEN DE 3 EN 4 JAAR OUD EN WIL AL RENNEN, SPRINGEN, MET EEN BAL SPELEN ETC…

En misschien zelfs al echt op voetbal of hockey. Kicks n Sticks is hiervoor de perfecte voorbereiding. Spelenderwijs leert je kind de juiste technieken en bewegingen aan.
Zonder prestatiedruk, maar mét heel veel pret. We maken gebruik van liedjes en muziek en van leuke, kleurrijke spelmaterialen. We doen oefeningen met hoepels, springtouwen, ballen, pittenzakken en nog veel meer materialen in verschillende vormen, groottes en kleuren. Ons lesprogramma is zorgvuldig afgestemd op de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind in deze levensfase.
LESDUUR: 45 MINUTEN
OUDERS AANWEZIG: JA
VOORTGANG VOLGEN: ONLINE VIA KICKS N STICKS PASPOORT

JE KIND IS 4, 5 OF 6 JAAR OUD EN
BEWEEGT ZICH STEEDS BETER

Ook heeft je kind al veel meer inzicht in spelletjes. Spelen in een groepje gaat ook goed. Je kind wil lekker rennen, springen, spelen met een bal en misschien zelfs al echt op voetbal of hockey.
Kicks n Sticks is hiervoor de perfecte voorbereiding. Spelenderwijs leert je kind de juiste technieken en bewegingen aan. Zonder prestatiedruk, maar mét heel veel pret. We maken gebruik van liedjes en muziek en van leuke, kleurrijke spelmaterialen. We doen oefeningen met hoepels, springtouwen, ballen, pittenzakken en nog veel meer materialen in verschillende vormen, groottes en kleuren. Ons lesprogramma is zorgvuldig afgestemd op de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind in deze levensfase.
LESDUUR: 60 MINUTEN
OUDERS AANWEZIG: NEE
VOORTGANG VOLGEN: ONLINE VIA KICKS N STICKS PASPOORT

Vanaf 6 jaar stromen kinderen in bij de Kicks (voetbal) of Sticks (hockey) verenigingen

Daarnaast kunnen ze bij Kicks ’n Sticks extra techniektraining volgen en meedoen aan onze super leuke hockey & voetbal kampen en clinics.

Benieuwd naar onze extra techniektraining, kampen en clinics? Bekijk onze Kicks ’n sticks evenementen.

Of je kind nu later wil gaan voetballen, hockeyen of een andere sport wil doen, met Kicks n Sticks staat je kind al meteen met 1-0 voor. Dit omdat we werken aan alle grondvormen van bewegen die voor elke sport belangrijk zijn.

Volg de ontwikkeling van je kind met de Kicks ’n Sticks software 

Uit ervaring weten we dat kinderen zich snel ontwikkelen tijdens onze lessen. Als ouder is het hartstikke leuk om dit te volgen. Je merkt het als je met je kind speelt en je ziet het tijdens onze lessen. Daarnaast heeft elk kind een digitaal Kicks n Sticks-paspoort waarin je de voortgang van je kind online kunt volgen.

De categorieën waarop wij de voortgang meten: 

• Cognitief
• Sociaal-emotioneel
• Motorisch
• Sport specifiek

Wil je weten meer weten over het Kicks ’n Sticks software?